Românul şi omătul - episodul 3 - Deszăpezirea sub Tâmpa

Nou-dinţatul edil Oprescu (pe care maman l-a poreclit "Cioculeţ", în urma porţolanurilor pe care şi le-a pus pe post de dinţi), anunţă amendarea a 50 de asociaţii de proprietari din Bucureşti, în urma faptului că au "uitat" să-şi deszăpezească trotuarele aferente imobilelor. Bravo, Nea Primare!

Săptămâna trecută, cam pe când totul a început să îngheţe mai ceva ca-n Siberia, a ieşit pe post, din nou, Sorin Antipatic Toarcea (personaj de marcă din Primăria Braşov, despre care am avut plăcerea de a vă povesti
aici), relata prostimii (din faţa uşii Primăriei :D) cum face, drege, şi merge Primăria prin urbe, ca să împartă avertismente celor care nu se conformează deszăpezirii trotuarului ce revine casei ori sediului societăţilor.

Aşadar, prin avertismente vrem noi să ne civilizăm.
Avertismente dăm atunci când tot soiul de huligani molestează ordinea publică, avertismente dăm când Poliţia Comunitară prinde gospodarii lăsându-şi câinii să se plimbe prin gropile de nisip ale parcurilor pentru copii, avertismente dăm şi atunci când lumea îşi rupe capul pe trotuare.


Frumos, nimic de zis! Putem să ne plângem, să ne rugăm în genunchi în faţa unei divinităţi a bunului-simţ şi a civilizaţiei, ca să o înduplecăm să-şi pună amprenta asupra-ne, să ne mirăm în continuare la vederea a "cum arată ţările din Vest", şi să stăm aşa, cu mâinile adânc infipte în buzunare, încă vreo 1000 de ani, pentru că, vă zic eu sigur, fără nişte amenzi care să usture în carne vie, poporul ăsta nu se va cizela veci pururi!


Imposibil să nu fi văzut absolut toată populaţia Braşovului ce (non)efect au avut avertismentele Primăriei asupra agenţilor economici cu sediu
la bulivar , ori asupra celor de la bloc ori case. Efect care nu mă poate face decât să le urez celor de la Primărie, inclusiv amicului Toarcea, să meargă fix la toaletă cu avertismentele lor!

~ (poate) va (mai) urma ~

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie