Din nou despre zăpada de pe trotuare. Plus atitudinea Primăriei.

Din câte bine se poate observa, am câteva antipatii. Persoane pe care nu le pot digera, nici dacă ar fi să mi le bage cineva cu pâlnia pe gât. Unul dintre personajele astea, care, culmea, mai e şi consătean de-al nostru, e moară stricată Toarcea. Cum, nu-l ştiţi??? Aoleeeu, păi să vă zic:

Sorin Toarcea e un fel de mesager al Primăriei, el dând din gură, de cele mai multe ori extrem, dar extrem de prost, pe diverse teme- de la Hotărâri de Consiliu Local, sensuri giratorii, decoraţiuni de iarnă pe stâlpi, concerte ale Filarmonicii, (in)activitatea celor din Primărie, şi până la aberaţiile lui George (a se citi cu accent englezesc, ca să-i dăm un aer mai răsărit), relatând toaaate aceeeste lucruri de maaare inteeeres orăşenesc reporterilor ce se sinchisesc a se deplasa până în faţa uşii Primăriei. Pentru că el de-acolo sporovăieşte tot timpul. Indiferent dacă e vară, şi poartă nişte cămăşi în culori pastel, la care asezonează nişte cravate aiurea de culori ţipătoare, ori iarnă, şi poartă pulover cu dungi şi cravată verde crud, reuşind să creeze o imagine absolut obositoare ochiului, EL E ÎN FAŢA UŞII. Probabil că nici n-are birou. Sau ce ştiu eu.


Bun, acum ştiţi sigur cine e şi ce-i cu Toarcea ăsta. (Cred)Joi seara prinsesem nişte ştiri locale în reluare, şi, într-un reportaj despre starea jalnică a drumurilor, parcărilor şi trotuarelor (!) de când cu zăpada, apare antipaticul Toarcea. Şi pe bune dacă părinţii lui n-au făcut cea mai mare greşeală când nu i-au pus prenumele "Antipatic". Să revenim. În reportaj era EL, doar EL, Antipaticul de la Primărie, în faţa uşii (căci unde altundeva?), şi ne pălăvragea despre ce-au făcut, dres, şi sucit firmele responsabile cu deszăpezitul. Trotuarul din faţa Primăriei- impecabil, nimic de comentat, dar câte ca el mai sunt în oraş? Vă zic eu: aproape niciunul!
Nea' Toarcea începe să zică despre trotuare, hopaaa! Eh, termină de zis- nimic relevant- doar care sunt cuantumurile amenzilor în caz că persoanele fizice ori juridice nu-şi deszăpezesc trotuarul aferent locuinţei, respectiv sediului, dar nicio masură de aplicare a amenzilor.
Alooo, Primăria! Vă treziţi şi voi odată din hibernarea asta?! S-a uitat cineva de acolo, prin oraş, ca să vadă cum se prezintă trotuarele? Păi nu- la o adică, ne putem deplasa
per pedes pe şosele. Sau, nici pe alea, căci troienele de la margini alcătuiesc adevărate cazemate.
Hai că vă informez eu: Vineri, de curiozitate, am mers până în oraş. Pe jos. Singurele porţiuni de trotuar deszăpezite, şi unde n-am fost nevoită să fac baie în zăpada frământată, au fost în faţa sediului Poliţiei de pe Titulescu, în faţa magazinului ăluia nou de mobilă de pe 15 Nov, în faţa Mopht Cafe-ului, şi al Complexului de lângă Star. Atât. În rest, în faţa Spitalului Astra bolnavii care erau externaţi puteau la fel de repede să fie (re)internaţi din cauza zăpezii şi a gheţii necurăţate. Pe trotuarul din spatele Garnizoanei de la Patria era dezastru, şi din câte ştiu eu, în jurul unităţilor militare ar trebui să lingi asfaltul, dar, de când cu milităria plătită, şi lenea e mai mare.

Aşadar, Nea' Toarcea, lasă vorbăria goală, şi revino în cadrul unor reportaje unde să ne spui că trotuarele din Braşov arată exemplar, că niciun bătrân nu va risca să-şi rupă picioarele mergând, şi că bugetul local s-a rotunjit frumuşel din amenzile aplicate jegurilor de oameni ori societăţi care nu binevoiesc a-şi curăţa trotuarul, de către trimişii Primăriei pe teren.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie