Adevăratul Copil-Minune...



... are 10 ani, şi stă în Piteşti.
L-au prins poliţiştii ieri, plimbându-se prin buricul târgului. Dar nu pe jos, aşa cum fac copii normali, ci conducând maşina tatălui, că doar nu degeaba e copil-minune. A învăţat de la tătic, din haina căruia a furat cheile, dar şi de la un văr de 12 ani. Admirabil.


Tărăşenia asta succede episodul în care tot pe la Piteşti, anul trecut, dacă nu mă înşeală memoria, s-au descoperit eşdemii de permise de conducere şpăguite.

Hm... De fiecare dată când merg la Piteşti mă minunez de specimenele din traficul de acolo. De dobitocii care îi dau bice-nainte atunci când au Stop sau Cedează trecerea, de cretinii care schimbă benzile de-ai zice că vor să-şi ia cu ei şi botul, dar, mai presus de orice în lume, de cei care te depăşesc prin dreapta, urcându-se pe trotuar. Şi mai admirabil.

# Cu sau fără legătură cu puştiulică ăsta, copil-minune de Argeş, tot ieri vizionam o ştire conform căreia, doar în ultimele luni (Dumnezeu ştie câte-or fi alea), Poliţia a prins 4000 (!!!) de persoane care conduceau autoturisme, pe drumuri publice, fără a deţine permise de conducere. Şi ne mai mirăm de unde atâţia nebuni pe drumuri!

## Pe şoselele patriei, în fiecare an, mor circa 3000 de oameni. Accidentele constituie una dintre principalele cauze ale mortalităţii din România. Cu pagube imense, atât pentru stat, al cărui sistem plăteşte circa 150.000 lei pe cap de decedat, pentru îngrijiri medicale şi anchetă, cât şi pentru agentul economic al cărui angajat fusese. Nu mai punem la socoteală nevasta, plus cei 8-10 minori pe care îi avea în întreţinere.


Comentarii

Andrei a spus…
Păi care-i problema? Bagă tati o șpagă și-i scoate permis retroactiv. La Pitești se poate.

Oricum, și deșteapta aia de reporteriță, cică: „Bravo, Florine!”. Adică gen „ce băiat isteț ești tu și deștept”. Mda.
Oana a spus…
Păi nu e exclus ca peste vreun an-doi să-l vedem implicat în vreun accident cu enşpe morţi, ori chiar să nu-l mai vedem decât în coşciug.

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie