Românul şi omătul - episodul 2

Haideţi să vorbim un pic despre cum merge deszăpezirea prin Braşov.

Toată lumea s-a agitat cu parcările din care n-a mai putut să scoată maşinile, cu drumurile pe care îţi este necesar cel puţin un Hummer ca să le străbaţi, cu intersecţiile în care te întorci la 360 fără prea mult efort, şi cu giratoriile în care cei cu autoturisme cu tracţiune pe spate şi-au găsit naşul.
Maxima frază a zilei de ieri a scos-o o deşteaptă de la un buletin de ştiri locale, care a spus că, citez, "niciun edil n-a ieşit pe străzi, la deszăpezire". Deci, se pare că trebuie să aşteptăm ca Georgică să vină cu plugul şi pe strada noastră.

Eh, dar până s-o pregăti el, să vă zic ce trebuie să faceţi ca să vă deszăpeziţi strada- nu vă mai chinuiţi să reclamaţi, să daţi telefoane pe la ştiu-eu-ce dispecerate de prin urbe, nu mai înjuraţi, şi nu mai "foraţi" cu anvelopele în troienele de omăt frământat.
Acum e simplu: luaţi maşina (presupunând că aţi putut-o scoate din parcare), daţi o tură prin preajma cartierului, de preferat pe un bulevard, găsiţi (dar cam asta e problema, că nu prea se găsesc!) un plug. Plugul are un şofer. În genere, genul de om şpăgar. Introduceţi bănuţii, daţi directive- vine băiatuuu'! În 10 minute rezolvaţi totul.

PS. După ce îşi termină plugul treaba, avertizaţi-vă şi capetele-pătrate de vecini, ca să nu mai arunce, din nou, zăpada din parcare în drum;).

~ va urma ~


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie

Povestea fânului