Sf. Jiji şi-a băgat coada în campania lui Geoană pentru turul II

Nu degeaba s-a lăudat că el şi PeNeGeul lui îl sprijină pe Prostănac, întru câştigarea turului II de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Un pic mai devreme, ajung acasă, deschid cutia poştală, găsesc un plic, cu numele lui maman la destinatar. Îl desfac, stupoare- scrisoare de la Mr. Geoană, taman în ziua alegerilor, însoţită de o icoană(!!!).

Cum îmi imaginez eu strategia de expediere a scrisorii:
Într-o frumoasă zi de sfârşit de toamnă, în cadrul unei şedinţe cu staff-ul de campanie, Mirciulică a început să se plângă cum că, scrisoarea trecută, cea adresată IMM-urilor, n-a avut succesul scontat. S-a cam prins prostimea că e doar praf aruncat în ochi. Şi, cum Nea Jiji stătea şi asculta pe la ferestre, ca să vadă când şi cum să-şi înfiltreze "ajutorul" pentru PSD, a sărit de-acolo, fără să mai ţină seama că n-ar fi trebuit să se dea de gol, şi le-a zis răstit celor din staff-ul lui Geoană: Băăăi hahalerelor, băăă, păi de ce nu m-aţi întrebat pe mine cum se face ca să ajungeţi la inima alegătorilor? Pai băăă, Dumnezeu e calea cea mai scurtă! Si, dând din mâini în stilu-i caracteristic, Becali dicta vorbe mari scribilor PeSeDişti, iar aceştia din urmă reuşiră să încropească o epistolă menită să secătuiască lacrimile electoratului.
Epistola începea cu "Dragă doamnă X" (că doar n-avea nicio treabă cu scrisoarea formală, ei se trag de mâneci cu tot poporul), cuprindea întrebarea "Trăiţi bine?", precum şi expresii gen "nu de promisiuni are nevoie ţara noastră", "avem nevoie de locuri de muncă", "românilor le merge rău" (aici nu îi contrazic), "ţara e mai izolată pe plan extern decât în ultimul an al lui Ceauşescu", "sunt diplomat de profesie", şi se încheie cu "Sunt convins că ştiaţi tot ce v-am scris, dar am vrut să fim, şi dumneavoastră, dragă doamnă X, şi eu, cu conştiinţa împăcată că facem ceea ce trebuie!". A se reţine- sintagma "dragă doamnă X" este folosită de circa 5 ori. Urmează nişte rânduri scrise de mână, cu un stilou de proastă calitate, şi semnate hieroglific "Mircea Geoană".

Booon, scrisorica fusese elaborată, numai bună de pus la inimă de către oamenii care n-au ce mânca, dar Jiji le aduse aminte de ceea ce le spusese în debutul procesului de "compunere". De Dumnezeu, băăă!. Şi, astfel, au dat la tipărit mii de icoane, cu Maica Domnului şi pruncul Iisus, pe care le-au introdus în plicuri, împreună cu misivele storcătoare de lacrimi de crocobalaur.

Noroc cu Nea Jiji, şi cu inspiraţia lui divină, că altfel, Mircea-cel-Voinic ar fi trimis aceiaşi plictisitori fluturaşi anti-Băse, cu Udrea, Videanu, EBa, Boc, Ridzi, şi toată gaşca lui veselă.

După ultima lună şi jumătate, tot ce mai pot să spun e: BINE CĂ S-A TERMINAT!!!

Update h22: Post păstrat în draft-uri de la ora 19. Acum e aproape ora 23, toată lumea face afirmaţii contradictorii, politicienii se ceartă între ei, dar şi cu jurnaliştii, forfotă mare, ce să mai.
La momentul discursurilor, respectiv ora 21, când s-au afişat şi rezultatele exit poll-urilor, Băse mi-a dat impresia că e beat. Nu ştiu, aşa mi s-a părut. Şi, oricum, părea un personaj mult prea obosit, a cărui faţă trecea de la verde la albastru, şi invers. Mirciulică era fresh, cu pomeţii proaspăt îmbujoraţi cu fard, consoarta Mihaela vărsa de zor lacrimi prin spate, iar Crin degaja miros de flori, asezonat cu odorul de oaie a lui Nea Jiji.

Până dimineaţă... să visaţi bine!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie