De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Azi, piticotul de Boc a făcut video-conferinţă cu prefecţii din toate judeţele, şi, umflându-se în pene, i-a ameninţat că, de se vor lăsa luaţi pe nepregătite de avalanşele de ninsoare din următoarele zile, iar drumurile vor deveni impracticabile, tot el le va zgâlţâi scaunele până ce se vor trezi pe jos.
Nimic rău în luarea asta de atitudine, pentru că şi mie îmi vine să dau cu toate autorităţile de podea când le aud veşnica placă "ne-a luat pe nepregătite", preferând să dea vina pe "şoferii nedotaţi cu lanţuri antiderapante" (de parcă vreo maşină ar putea să parcurgă distanţe de zeci de kilometri cu lanţuri antiderapante!) Dar tare-aş vrea să îl şi văd pe Boc-cel-Viteaz smulgându-le judeţele din palme coleguţilor lui de partid, căci, deh, ştiţi şi voi vorba ceea: Corb la corb nu-şi scoate ochii.

În cadrul întâlnirii, de-a dreapta lui Emiluţ (că tare bine îi mai şade cu diminutive!), şedea împăunat domnul Berceanu. N-am apucat niciodată să scriu despre el aici, dar mie omul ăsta mi se pare incompetenţa, tupeul jegos, şi miserupismul întruchipate. Ştiţi, el e un fel de Udrea de la Turism, doar că se dă şmecher pe la Transporturi, nu se îmbracă de la Prada şi Louis Vuitton, ci în costume Armani, plus că, de când îl ştiu, promite autostrăzi. Şi infrastructură. Şi autostrăzi. Şi tot aşa, dar nu se vede nimic.
Astăzi, cu piticul alaturi, căpătase dintr-o dată putere, şi simţi nevoia să (se) uimească prin ceva inteligent. Şi spuse: "Ar trebui ca, de acum încolo, în momentul în care cineva reclamă că e blocat undeva, să-l întrebăm şi ce număr de rovinietă are, ca să vedem dacă această sumă foarte mică a fost plătită sau şoferul reclamă şi nu are nici măcar rovinietă", explicând că deszăpezirea şi curăţarea drumurilor se plăteşte din taxa de drum.
Eh, ce îl uram până acum, dar acum... să-l ferească sfinţii să ni se întâlnească paşii vreodată.

Păi, măi gunoiule, tu numeşti sumă mică taxa de drum? Măi imbecilule, o fi sumă mică pentru tine, sau pentru cei care au o singură maşină, şi aia mică! Te-ai gândit vreodată la agenţii economici care au ditamai parcurile auto, şi care se scotocesc de bani în fiecare an, ca să îmbuibe Ministerul tău, minister care nu face nimic concret, şi la ce beneficii au ei de pe urma taxei de drum? Tot agenţii ăia economici fac transporturile în ţara asta, măi deşteptule, nu tu, care doar toci banii pe penalizări plătite companiilor care "construiesc" invizibilele autostrăzi ale patriei. Agenţii ăia economici care plătesc mii, zeci de mii, sute de mii de lei pe an, taxa de drum, ca să îşi rupă maşinile prin drumurile pe care ţi-e lene să le repari. Plătesc bani, bani buni, ca să ce, măi idiotule?
Ca să îţi mai zic un secret, singurul avantaj pe care aceste societăţi îl au în urma achitării taxei de drum este faptul că le scapă de amenzile grase ale celor de la ARR, sau de la Poliţie. Pentru că asta ştim să facem- impunem taxe, le colectăm, dar nu investim banii cu cap.

Poate că într-o bună zi o să te ajungă blestemele tuturor acestor oameni, şi vei face un drum, tu, singur, fără şofer ori elicopter, pe Bran, ori pe Valea Oltului.
Dar, la nesimţirea pe care o afişezi invariabil, nu mă aştept să aibă vreun impact prea mare asupra ta. Pentru că specimenele ca tine merită ceea ce şi-a luat şi Berlusconi aseară- un pumn în bot!!!



Comentarii

Marius Ola a spus…
Era să scot o frază invectivă la adresa ipokimenului, dar mă abţin din considerente estetice. Mare dreptate ai!
ionutu a spus…
Îmi place Oana asta supărată rău. Vreau s-o văd mai des. Că le zice bine! ;)
Oana a spus…
@ Marius: Ca sa fiu un pic aroganta- intotdeauna am dreptate! :)

@ Ionutu: Ma supar greu, dar si cand ma supar... crede-ma ca nu ai vrea sa ma vezi:))
Anonim a spus…
Nu e normal sa platim taxa de drum si sa nu vedem nimic de pe urma banilor nostri. Am gasit petitia de mai jos impotriva incasarii taxei de drum. Nu cred ca va tine cont cineva de ea, indiferent de cate semnaturi se vor aduna, dar cel putin le dam de stire ca existam si ca avem si noi un cuvant de spus.

Semnati petitia!

Postări populare de pe acest blog

Itinerariul unei duminici de octombrie

Povestea fânului