Din seria "Ce naţie proastă am ajuns!" - Agricultura

Să tot fie vreo două săptămâni de când cei de la Observatorul Antenei 1 au avut iniţiativa de a difuza, zilnic, reportaje care să contureze diferenţa dintre Epoca de Aur a României, şi ceea ce este (sau, mai bine zis, ce nu mai este) în prezent.

Astăzi, am avut plăcerea de a urmări un material cu privire la agricultură- o ramură economică ce mie mi se pare prost, sau mai deloc, exploatată, având în vedere că alte ţări ar da orice ca să aibă relieful şi solurile noastre.
Aţi încercat, ca vara, atunci când vă deplasaţi cu maşina, pe o distanţă mai lungă, să priviţi în jurul vostru? Înseamnă că aţi văzut tarlale întregi pustiite, foste CAP-uri în ruine, sau transformate în cine-ştie-ce ferme de dragul ochiului... Înseamnă că aţi observat şi voi cum, în preajma Braşovului, pe terenurile de hectare întregi, care altădată erau cultivate cu cartofi (că doar de aia ne numim Ţara Cartofului!), nu mai creşte decât buruiana. Înseamnă că aţi observat cum, prin Bărăgan, câmpurile ce-au (mai) fost semănate cu floarea-soarelui, se toropesc în caniculă, "mulţumită" capetelor luminate ce-au distrus tot ceea ce s-a putut numi sistem de irigaţie.

Acum ni se pare mult mai bine să ne hrănim cu legume şi fructe injectate, şi chiar cu făină de import, ungurească.
Mai multe adevăruri triste, în cele ce urmează:



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie