Cough, cough!


Încerc să mă ondulez într-o poziţie cât mai comodă pe scaunul de la birou, şi să-mi mişc măcar un pic articulaţiile degetelor pe taste.

De la tusea ce mă chinuie teribil de câteva zile, mă dor toţi muşchii şi muşchiuleţii trunchiului, iar gâtul mi-a devenit un călău neiertător. Mă doare când înghit, mă doare când tuşesc, mă doare aproape şi când vorbesc. Urechile îmi sunt înfundate, ajungând mai rău decât babele cărora trebuie să li se ţipe direct în timpan în momentul adresării. Ochii imi curg, dar doar atunci când lâncezesc în pat, pe multe perne ridicate, aşezate în aşa fel încât să nu mi se înfunde nasul. Nas care se desfundă atunci când mă-ntorc de pe-o parte pe alta. Febră n-am, deşi mă simt ca şi când aş avea. Nu mai suport niciun soi de pastile, niciun gram de ceai şi niciun fel microbi plutind în jurul meu.
Ştiţi care-i faza? Dacă stau afară n-am nimic- nici nu tuşesc, nici nu sunt înfundată, mă simt chiar bine. Ei, cum păşesc într-un interior, de orice fel, începe să mă apuce ori tusea, ori îmi curge nasul, ori, ori, ori... M-am săturat. Pitz Ralu, binevoitoare, îmi recomanda zilele trecute să-mi mai fac o doză de vaccin, un fel de prelungire a celui făcut în toamnă. Nu cred că-i recomandat, dar o să întreb un specialist, căci de răceală mi-e cel mai frică. Şi, conform teoriei, de ceea ce temi cel mai mult, de aia nu scapi.

Aş avea atâtea de făcut, dar nu mă pot urni din loc. E... aşa... o stare de legumă fiartă. Şi nesărată.

Comentarii

Anonim a spus…
Imi pare tare rau sa aud ca inca te simti rau Oana...
Citisem in post-ul anterior cum ca te simti din ce in ce mai bine... ba chiar predictia pentru ziua de luni era " ca noua " daca nu ma insel...
Vad insa ca situatia e la fel, daca nu chiar mai grava...
De doza suplimentara de vaccin nu stiu ce sa zic... Intreaba un medic... probabil e OK.
Personal nu m-am vaccinat niciodata, in primul rand pentru ca una din marile mele fobii o reprezinta injectiile ( nu-i tocmai "barbatesc" dar asta e...) si in al doilea rand pentru ca vaccinul anti-gripal nu-mi inspira deloc incredere ( cunosc destule persoane care au racit cobza desi s-au vaccinat ). Am insa mai mereu prin casa 2-3 pastile Oscilococcinum ( chiar fac minuni... sincer!! ) si ceva Strepsils, Nurofen, Coldrex... asa incat sa incep "un tratament" inca de la primele simtome... si adesea chiar da rezultate... nu stiu cand am fost cu adevarat racit ultima data...
" o stare de legumă fiartă. Şi nesărată." ?!
Leguma... fiarta... POATE!!... punand asta pe seama bolii...
Insa "nesarata" nu cred ca te-as putea considera vreodata, indiferent de circumstante...
La buna citire deci...
Si desigur... insanatosire grabnica!!!!
Oana a spus…
@ Notopic: Mersi de sfaturi si pentru urarile de bine:))

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie