Pe ce mai putem cheltui banii de pomană. Azi, semnătura electronică de pe e-România.

    Dacă nu ştiaţi, deşi ziarele urlă de vreo 3 zile, vă anunţ că de anul viitor toţi cetăţenii acestei mirobolante ţări vor avea propria semnătură electronică. Adică şi Băse, şi Patriciu, şi Udrea, şi Becali, dar şi badea Leluţiu şi tanti Viorica din cine ştie ce cătun de nereperat pe hartă.
    
    Toata jucăria asta nouă şi strălucitoare, căci asta zic eu că e, adicătelea portalul e-România, va costa 500 de milioane de euro. Asta în contextul în care în România se moare de foame, spitalele cer pacienţilor medicamente de acasă, profesorii sunt batjocoriţi, bibliotecile evacuate, monumentele istorice demolate, satele neracordate la reţeaua de curent electric au cu Internet wireless, ori drumurile se surpă, autostrăzile sunt invizibile şi Berceanu se scarpină, unde mai pui că "graţie" UE membership-ului nostru va trebui să plătim 750 de milioane de euro pentru salvarea Greciei. 
 Luminatul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu spune că "Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori - totul, absolut se va face cu semnătura electronică.". 

  Aşadar, vă rog, lămuriţi-mă şi pe mine, ce tranzacţii fac badea şi tanti mai sus menţionaţi? Retineţi, n-au curent electric, la calculatoare nu se pricep, că-s născuţi la începutul secolului XX, iar cositul şi agricultura nu le-au dat timp să se îndeletnicească cu aşa ceva (şi foarte bine au făcut!), au o casă aşezată pe vârful unui deal, parcurg zeci de kilometri ca să ajungă în cel mai apropiat orăşel, nici căruţă nu au, pentru că pe dealuri e un pic inutilă, florile şi le cresc în grădiniţa de lângă casă, cu trenul nu merg în vacanţă, căci nu-şi pot lăsa animalele singure şi nehrănite, îşi prepară mâncare cu adevărat eco, din lapte proaspăt de vacă, legume din straturile cultivate, carne de la porcul şi viţelul din ogradă. Sunt fericiţi aşa, cu pensia de câţiva lei, şi nu şi-ar schimba traiul nici pentru tot aurul din lume. 

  Domnule Boc, tatăl dumneavoastră, da, dumnealui, cel ce vă sparge ouă în frunte, încheie tranzacţii pe Internet?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie