Poliţist vs. Înger păzitor

   Încă de-acum câţiva ani, pe DN 1, pe sensul de mers dinspre Bucureşti, într-unul din turnurile de supraveghere a traficului, s-a montat o mumie un poliţist-manechin. Îmbrăcat în uniformă, cu vestă reflectorizantă şi caschetă pe ţeastă, tronează impozant în turn, precum sperietoarea de ciori în lanul de porumb.
  La momentul "inaugurării" pseudoagentului de Poliţie, s-a spus că e menit să impresioneze într-o oarecare măsură şoferii, astfel încât aceştia să mai slăbească pedala de acceleraţie.
  Nu ştiu cum sunt alţii, dar eu de fiecare dată când o vedeam (nu ştiu acum dacă mai e, mi-am pierdut interesul de a o mai căuta cu privirea:)) ), mumia nu mă făcea decât să râd, şi... nimic altceva.

  Recent, în Fribourg (canton din Elveţia, pentru cei care nu ştiu), autorităţile au angajat un actor profesionist, menit să îi încetinească pe şoferii vitezomani, de la marginea drumului. Cum ar reuşi să facă acest lucru? 

* foto: Daily Mail.
   Ei bine, elveţienii au avut minunata idee de a-l îmbrăca pe impricinat într-un costum alb, la care au ataşat nişte aripi, transformându-l într-un... înger păzitor! 
Reprezentaţii Poliţiei din Fribourg spun că e prea devreme pentru rezultate concrete într-ale încetinirii vitezei de deplasare, însă sunt de părere că prezenţa fizică, deloc banală, a unui înger face ca mesajul să aibă un impact mult mai mare.

Pe voi ce v-ar impresiona? Un poliţist-păpuşă, sau imaginea unui înger, potenţial "companion" în eventualitatea unui accident rutier soldat cu deces?



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie