Totul merge ca pe roate în campanie

Ţin să îi anunţ pe onoraţii prezidenţiabili că, la noi în judeţ, toate e bune şi merge strună.

Azi-dimineaţă, nici nu ies bine de pe străduţa mea, că în intersecţia cea mai apropiată văd o voluntară PeNeListă. La fel şi în următoarea intersecţie.
În Tărlungeni bannere cu Crinişor.
În Budila, Băsescu pentru România!, slogan scris mai mult "de picior", decât "de mână". Voluntari rurali n-am văzut- probabil că erau încă prin grajd, mulgând vaca, capra, sau oile.


La întoarcere, la intrarea în Prejmer trona un banner gigant cu Mr. Geoană- frumoasă poza de campanie, chiar acceptabilă (măcar nu-i chior de-un ochi ca Băselu:D). La ieşire, acelaşi Băse pentru România. S-a gândit şi el, după 5 ani...

În Braşov... n-am mai văzut voluntari, dar pe Aurel Vlaicu era o maşină de campanie de-ale lui Geoană. Ştiţi voi, maşină cu cort cu poza lui în remorcă, ce se plimbă aiurea pe străzi şi bulevarde, cântând de mama
focului imnului de campanie.

Campania (oficială) a început ieri, 23 octombrie, anul de graţie 2009. A trecut doar O zi, şi judeţul, implicit ţara, e deja împânzit de materiale de campanie. Se mişcă frumos băieţii. Păcat doar că nu se mişcă la fel şi atunci când vine vorba de autostrăzi, sistem sanitar, justiţie, sau economie.

Până de alegeri, aşteptăm cu nespusă nerăbdare tapetarea tuturor stâlpilor, zidurilor, porţilor, picioarelor de poduri, clădirilor monument istoric, ş.a.m.d., cu afişe întruchipând mutriţele expresivo-constipate ale catindaţilor.

PS. Pe larg, despre banii cheltuiţi în cadrul circului ce tocmai a început, puteţi citi aici.
PS2. Pe faţada unei clădiri din Piaţa Sfatului a apărut un mash gigant, cu Antonescu.




Comentarii

Marius Ola a spus…
Intr-adevăr vom avea o lună de chin. Pentru mine va fi cu atât mai mult cu cât meseria nu-mi îngăduie să-i ignor pe catindaţi:)

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie