Postări

Se afișează postări din octombrie, 2010

IceFest

  Braşovul la tine acasă vă pofteşte cu mic cu mare la patinoar!  Când? În data de 14 noiembrie, la ora 14. Unde? La Patinoarul Olimpic Braşov. De ce veţi avea parte? De intrare gratuită; închiriere gratuită a patinelor, în limita stocului disponibil; muzică live; concursuri; bar amenajat în incinta patinoarului.   Distracţie plăcută!  

Pitoreasca Doamnă Toamnă

Imagine
  Roşcat cu multe picăţele aurii.   Un nene vecin şi o oaie. Plus o sculptură rurală în prim plan.     Piliştea, muntele din spatele casei, văzut din dealul cimitirului.    Dealul care nu mă lasă să dorm vara pe terasă de mult ce-mi place să-l privesc. Acum, toamna, printr-o fereastră mare dacă îl priveşti, pare un tablou.   Îmi pare rău că nu am apucat să fac fotografii cu o săptămână mai devreme, când toate pădurile din jur erau portocalii. Acum îmi pare rău că plouă, fiindcă până la sfârşitul săptămânii, toate culorile pe care le vedeţi mai sus vor dispărea. 

Indolenţă

Imagine
      N-am găsit un eufemism pentru lenea mea. De ea m-am lăsat azi cuprinsă, după o săptămână cam nebună, şi nişte luni în care nici de mine n-am mai avut timp.      Profitând de faptul că azi n-am fost decât eu şi Bubu, ne-am lăfăit care mai de care, dar eu am şi muncit un pic, până pe la prânz. După-amiaza a fost un somn continuu. Seara mi-a înmiresmat-o maman cu multe ghivece de crizanteme, care mai de care mai colorate şi mai frumos mirosind a toamnă. Dacă e un miros prin care aş putea defini toamna, acela e cu siguranţă cel al crizantemelor. Ce-mi place şi mai mult la ele e rezistenţa lor. Sunt intocmai cum ar trebui să fie şi omul: cresc pe parcursul anului, înfloresc toamna, dar florile rezistă săptămâni la rând.    Deşi aveam cu totul alte planuri pentru azi, nu-mi regret leneveala. Aveam nevoie de ea, mai ales că în ultima vreme am simţit că lucrurile îmi cam scapă printre degete. Nu ştiu ce-o fi- ori ele, lucrurile, sunt de vină, ori eu mi-am pierdut dibăcia în a le mânui.

Neserioşi

  Luni. Ora 10. Discuţie telefonică:  Oana: - Bună dimineaţa! Sunt Icsulescu, de la firma Cutărescu. Aveaţi să-mi plătiţi o factură. Scadenţa era vineri, azi pe extrasul de cont nu apare niciun ban. Când aveţi de gând să-mi plătiţi?  Tanti: - Ăăăăă, păăăi, mda... ştiu. Daţi-mi un număr, şi revin eu cu un telefon.  O: - Notaţi.... Mulţumesc, la revedere!   Ora 12. Nu că m-aş fi aşteptat, dar Tanti nu a mai sunat.   Tanti asta e şefa unei firme din Braşov, care vezi- Doamne, a primit un premiu de la Camera de Comerţ şi Industrie, în urmă cu câteva zile.    Eu zic că ar fi o idee bună ca până la sfârşitul anului să pun la punct o gală de decernare a premiilor în neseriozitate. Am nişte candidaţi... unul şi unul, care mai de care! Singura problemă e că nu ştiu care din ei va putea accede pe primul loc, pentru că... între noi fie vorba, cam toţi îl merită.

Gradul de civilizaţie al tinerei generaţii

  Vă invit să citiţi ceea ce am am scris despre el aici . Lectură plăcută, dragilor!

S-a lansat un nou site de promovare a Braşovului - braşov2u.ro

Imagine
        De astăzi puteţi citi ultimele noutăţi legate de Braşov, în toate domeniile care vă interesează, pe Braşovul la tine acasă .   De la Administraţie şi Economie pînă la Educaţie şi Turism, puteţi găsi toate ştirile care contează.    Pe Oana o veţi putea citi la rubricile de Cultură şi Administraţie :D.   Lectură plăcută!    

Cum ne putem împrieteni cu toamna

Imagine
    Frunzele pot fi cel mai bun mediator.