Hai să vorbim ca să nu adormim

  În lipsă de alte subiecte mai înţelepte, cum ar fi cel care priveşte Consiliul Judeţean, care invocă, din nou, lipsa banilor pentru programul Cornul şi Laptele, unii s-au gândit că ar fi bine să se lege de traficul de pe Calea Bucureşti. Trafic lejer, ok, sistematizat cât de cât bine (nu se mai pune problema blocajelor din vremurile demult apuse ale semafoarelor de la Spitalul Judeţean, când rândurile de maşini se întindeau până în dreptul Colegiului Naţional de Informatică).

  Citez: "Traficul de pe Calea Bucureşti face mulţi nervi şoferilor braşoveni în fiecare zi. Dar asta nu mai este un secret pentru nimeni. În lipsa unor măsuri concrete de sistematizare a traficului de pe marea arteră braşoveană [...]". 
   
  Explic: eu n-am mai văzut pe nimeni nervos pe Calea Bucureşti de ceva vreme, sistematizări ale traficului s-au tot făcut în ultimii doi-trei ani, şi, la fel cum am scris şi câteva rânduri mai sus, chiar dau rezultate, având în vedere faptul că nu mai există rânduri, rânduri şi rânduleţe de maşini aşteptând cuminţi verdele semafoarelor.
  
  Gaz pe foc: o ştire, din partea vicelui Gantz, cum că Strada Traian ar fi reabilitată ca să reprezinte o opţiune la traficul de pe Calea Bucureşti. Nu văd nimic rău în asta, mai ales că strada cu pricina arată momentan ca după bombardament, mai ales că toţi şi toate îşi lasă autovehiculele parcate care, cum apucă. Cum s-a ajuns de la asta până la a se scrie că Str. Traian ar fi reparată ca să preia traficul (aşa-zis haotic) de pe Calea Bucureşti, e cale lungă şi numai nişte minţi luminate ar putea desluşi drumul.
  
  Concluzie: Stimabililor, Str. Traian nu are cum să fluidizeze traficul de pe Calea Bucureşti. Motivul e simplu: traficul e deja fluid în zonă. În schimb, Str. Traian poate reprezenta, după reabilitare, o soluţie viabilă pentru cei care vor să ajungă din Str. Zizinului în Str. Uranus, ori invers, pe calea cea mai scurtă şi într-un timp cât mai avantajos.

  Simplu, vedeţi? Dar lipsa de subiecte vă îndeamnă la prostii complicate. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie