Ce se înţelege la Braşov prin curăţenia de toamnă

  De vreo două săptămâni încoace, administraţiei publice locale braşovene şi firmelor care se ocupă de salubrizarea cartierelor oraşului li se umple gura spunând ca au demarat curăţenia de toamnă.
  
  Ce anume înţeleg acestea din terminologia ,,curăţenie de toamnă"...e discutabil. La mine în cartier, singura acţiune întreprinsă în scopul pretinsei curăţenii a fost ca firma de salubritate, adică Urban, să posteze graţios, monumental şi dezgustător de puturos, un mega-container, taman lângă ţarcul de tomberoane.
  Ca şi când mizeria din ţarc, zeama care se scurge din tomberoane şi coloraţii aciuaţi zi-lumină în interior nu ar fi fost de ajuns, mega-containerul înfloreşte pe zi ce trece, dar nu cu crengi, buruieni sau alte materii vegetale, care se presupune că ar rezulta în urma curăţeniei de toamnă, ci cu resturile menajere (şi nu numai!) ale celor cărora le e lene să mai ducă sacii până în tomberoanele din ţarc. 
  După o săptămână şi ceva de când au instalat minunatul mega-container, zona de lângă ţarc arată cam aşa:



   Dichisit şi igienic, exact ca într-un oraş care se presupune că în următorii ani ar trebui să îşi îmbunătăţească rata de sortare şi reciclare a deşeurilor. Interesant e că pe niciunul dintre vecinii care au panorama către minunata şi pestilenţiala arătare, care colcăie deja, nu pare deranjat. 

  În cele ce urmează o să telefonez la Urban, ca să îi întreb pentru cât timp mai au de gând să lase focarul de infecţie la capătul blocului.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie