Postări

Se afișează postări din august, 2010

De noapte bună

Cum e bine

  Dacă nu-ţi pasă de nimic, nu e bine. Eşti ori cu nasul pe sus, ori nesimţit.   Dacă vrei să-ţi pese de ceva, căruia să-i dedici timp şi muncă, iar nu e bine, dom'le! Eşti luat de prost.     Cel mai bine e al dracului.    Am zis-o şi o zic în continuare că mă simt foarte bine fiind a dracului.  PS. Ştiu că unii au suferit un şoc citind rândurile de mai sus. Nu-mi stă în caracter să scriu astfel de cuvinte, însă până şi eu am o limită.

De la Braşov până la Arad, în nouă zile

  Nu, nimeni nu a mers per pedes până acolo, şi nici măcar cu bicicleta. Acesta e intervalul de timp necesar unui plic cu acte, trimis prin Poşta Română, ca să ajungă din Braşov şi până la Arad.   Nu ştiu dacă aţi avut ocazia de a vizita Muzeul Filatelic din Bucureşti- sunt acolo povestite şi expuse mjloacele prin care se trimitea corespondenţa în secolele trecute. În orice caz, cred că şi de-ar fi mers scrisorile cu poştalionul, n-ar fi ajuns la destinaţie cu un astfel de record de întârziere.

Am slăbit 3 kilograme

  Am ajuns la 47 de kilograme. Dacă greutatea asta mă definea şi mă mulţumea în urmă cu vreun an şi jumătate, acum simt că toate hainele îmi ies pe partea cealaltă, la propriu.     Reţeta? Nici eu nu o deţin, cert fiind doar faptul că de vreo săptămână şi jumătate încoace nu pot mânca. Da, chiar eu, Oana cea pofticioasă şi iubitoare de delicii dulci şi nu numai.   Ceea ce mă scoate din sărite e faptul că în urmă cu câteva zile mi-am luat de la croitor nişte haine care trebuiseră modificate, iar acum niciuna nu-mi mai vine aşa cum ar trebui.   Numai mie mi se putea întâmpla.

Noul Cod al Muncii masacrează limbă română

  După ce că o citesc şi o aud pocită zilnic, în cele mai urâte moduri, acum de când cu modificarea Codului Muncii, urechile-mi sunt chinuite la auzul pseudo-cuvântului "zilier".       Dragi politicieni, ziarişti, şi alţi fitecine, cuvântul corect, care exprimă lucrătorul angajat şi plătit cu ziua, este "ZILER". Explicaţia e simplă, dat fiind că el e derivat de la pluralul lui "zi". Având pluralul "zile", şi nu "zilie", e logic de ce corect e "ziler".      Lămuritu-v-am?

Votaţi, numai votaţi!

  După cum poate aţi citit deja prinbraşov.com , campania "Înfloreşte Braşovul!" s-a încheiat. După o prealabilă selecţie a celor mai reuşite fotografii şi aranjamente florale, pe site s-a postat un poll în care voi puteţi să votaţi cu florile/ grădina preferate.   Voturile pot fi exprimate până pe data de 28 august, după care noi vom premia câştigătorul, dar vom organiza şi o expoziţie în care vom arăta oraşului întreg cât de frumos arată înflorit. Ultimele detalii aici .

E încă atmosferă de vacanţă

Imagine
     Azi am avut, după muuult timp, răgazul de a zăbovi pe o bancă, în Piaţa Sfatului, în timp ce aşteptam pe cineva.   Trecând peste faptul că (o spun pentru a o mia oară) mă enervează banner-ul acela cu o reclamă întins pe ditamai casa, voiam să vă arăt cât de înţesată de omuleţi era Piaţa Sfatului, în jurul orelor 12. Avem turişti mulţi, coloraţi, îmbrăcaţi simplu şi frumos, care se încalţă în Birkenstocks atunci când sunt în vacanţă, cu camere foto agăţate leneş la gât, cu priviri liniştite, şi chipuri blonde.       Era plăcută priveliştea, păcat doar că la doi paşi mai încolo se petrecea ceva urât, făcut de nişte copii uitaţi probabil pe acasă de nişte iresponsabili plecaţi la cules căpşune. O să vă povestesc şi asta, dar mâine, sau mai sigur luni, prinbraşov.com .   E deja weekend, aşa că petreceţi-l cât mai frumos, dragilor! 

Vlădescu ne duce cu zahărelul

  Din seria "Ce-a mai scos pe gură al nostru ministru de Finanţe", astăzi vă prezentăm "Dispariţia impozitului minim de la 1 octombrie".   Are cineva timp să îl creadă? Bugetul de stat e hrănit, în mare parte, doar din venituri extraordinare, adicătelea din împrumuturi, iar lui domn' Vlădescu îi arde de glumă cu prostimea.    Tot stimabilul mai spune şi că impozitul forfetar va fi introdus începând cu 1 ianuarie 2011.   Mi se pare mie, sau Boc-Poc ne anunţa acelaşi lucru şi în urmă cu vreo două luni? În plus, e recunoscut, chiar şi de către colegii de guvernare, faptul că lui Vlădescu îi vorbeşte gura fără cap.

Rromii, mai buni vorbitori de limbi străine decât Băsescu

  Dovezile le aveţi mai jos:    Rromii:    Traian Băsescu, Preşedintele României:    Între noi fie vorba, de-aş fi fost în pielea blondei care îi lua interviu lui Băsescu, îl plesneam pentru halul în care a putut maltrata engleza.

Dimineaţa trandafirilor

Imagine
Roz şi rouă. Stropi de corai.   Imperfecţiune mov.

Campania "Înfloreşte Braşovul!" se apropie de final

  Colegul de www.prinbraşov.com , Dan Kulcsar, a pus la punct ultimele detalii ale campaniei . Trimiteţi şi voi pozele în care aţi surprins aranjamente florale deosebite, şi le veţi putea admira în expoziţia fotografică "Braşovul Înfloreşte", care va avea loc în luna septembrie.        Aşadar, nu ezitaţi să ne trimiteţi fotografii pe adresa de e-mail a redacţiei- mai aveţi la dispoziţie doar câteva zile, campania încheindu-se în data de 15 a lunii august.   Spor la fotografiat!:)

De ce nu merg la mare

  ... la marea noastră. La marea "altora" e o altă poveste.   Când mă refer la vacanţă, mă refer la relaxare, linişte (chiar dacă nu totală, măcar să nu-mi urle nişte boxe în cap, şi nici să am la jumătate de metru de mine un meltean şi o piţipoancă prăjită), si tihnă, ca să-mi cadă şi mie bine timpul petrecut în locul respectiv. Ei bine, eu nu găsesc nimic din cele enumerate mai sus la mare. Prefer să le caut în cu totul alte părţi, să vizitez un oraş, să privesc o pădure sau să ascult un clipocit de râu. Marea noastră e antonimă cu liniştea, cu calitatea, e antonimă cu... turismul.    N-am mai fost la marea noastră de câţiva ani buni, din pricina faptului că mă umplu de nervi de îndată ce ajung acolo şi privesc în jurul meu. Şi nu, marea în sine n-are nicio vină. Atmosfera, mizeria şi personajele poartă vina pentru dispreţul ce îl port mării.      Dacă eu nu merg la mare nu înseamnă că îi oblig şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Papa , spre exemplu, adoră marea. Merge într

Drumul înspre casă

Imagine
    Da, cam aşa sunt întâmpinată în locul unde mă simt cu adevărat acasă .